Відключення світла – нокаутуюча проблема для опалення взимку?

Відключення світла – нокаутуюча проблема для опалення взимку?

Не поспішайте 😉

Спілкуючись із нашими замовниками, періодично маємо такі коментарі:

«Під час блекаутів опалення не працює!», «Відключення світла – проблема» і т.ін.

Так, глобальні віялові відключення приносять багато проблем, але ми нація, що ніколи не здається! Отже, хочемо розповісти про нашу кмітливість і класне проєктне рішення. Воно дозволяє отримувати тепло навіть під час відключень світла.

Далі ми детально пояснимо цей аспект, але перед цим – невеликий глосарій.

Теплоакумуляція – це накопичення тепла.

Наші технічні фахівці провели дослідження, спрямовані на визначення швидкості нагріву та теплоакумуляційні властивості двох різних типів обігрівачів: металокерамічного UDEN-700 та керамогранітного КЕN-1000. Дослідження проводилося шляхом підключення контактних датчиків температури по периметру обігрівачів. 

Вимірювання дає зрозуміти не тільки загальні характеристики обігрівачів, але й показує динаміку їх поведінки в процесі нагрівання та остигання. Детальні позначки часу від початку роботи до початку віддачі тепла та досягнення повного остигання до кімнатної температури дозволяють точніше зрозуміти властивості обігрівача кожного виду.

Тому це дослідження дуже корисне для людей, які знаходяться на етапі вибору опалювальних систем, особливо напередодні сезону опалення і періодів можливих перебоїв з постачанням електроенергії.

Спочатку розберемо показники металокерамічного обігрівача UDEN-700. Результати підкреслюють його високу здатність до швидкого нагріву. Від його включення до початку віддачі тепла проходить всього 20 хвилин, що дозволяє достатньо оперативно вийти на «виробничі потужності». Обігрівач швидко нагрівається і відразу починає прогрівати предмети навколо себе, а після відключення віддає тепло ще протягом 20 хвилин, завдяки своїм теплоакумулюючим властивостям. Повне остигання обігрівача до кімнатної температури триває 60 хвилин.

В даному випадку перевага металокерамічного обігрівача полягає саме в тому, що він швидко нагрівається і відразу починає віддавати тепло.

Але найцікавіше – далі 😊

Тепер ознайомимося з показниками керамогранітного обігрівача. 

Вимірювання проводилося з обігрівачем КЕN-1000. Тривалість його нагрівання довша ніж металокерамічного обігрівача (30 хвилин), тепло він віддає з 45-ї хвилини і досягає робочої температури протягом 90 хвилин. При періодичних відключеннях електроенергії він добре працює із накопиченням тепла. Після відключення від мережі він остигає до кімнатної температури понад 80 хвилин, а віддаває тепло щонайменше 60 хвилин. 

Таким чином, перевага керамогранітного обігрівача КЕN-1000: ефективна акумуляція тепла та довготривала тепловіддача.

Детальні графіки Ви можете побачити на зображенні.

Різні лінійки продукції служать різним цілям, тому варто їх комбінувати. Металокерамічний обігрівач UDEN-700 рекомендується використовувати відразу після відновлення електропостачання, для швидкого нагріву та початку віддачі тепла. Керамогранітний обігрівач КЕN-1000 здатний накопичувати та утримувати тепло тривалий час, тому ним можна грітися після відключення від мережі за рахунок хорошої теплоакумуляції.

Наша компанія провела дослідження з використанням датчиків температури, щоб оцінити, наскільки швидко нагріваються та як довго остигають наші обігрівачі. Враховуючи, що в дослідженні було розглянуто два зразка продукції нашої компанії – керамогранітний обігрівач КЕN-1000 та металокерамічний UDEN-700, клієнтам буде простіше розібратися в особливостях та перевагах кожного з обігрівачів. Це важливі параметри при  виборі системи опалення з огляду на комфорт та ефективність обігріву приміщення. 

Тож, якщо підвести певний підсумок: при віялових відключеннях навіть в режимі 2/2, Ваше помешкання буде достатньо теплим, якщо Ви зробите вибір на користь торгової марки UDEN-S.

Продовжуємо тримати Вас в курсі останніх акцентів сфери опалення, з нездоланним оптимізмом, завжди Ваша -

Команда UDEN-S