Керамічні обігрівачі - тепло і безпека

Керамічний обігрівач – розумна альтернатива звичним системам опалення і калориферам різних типів. Технічно – це електричний опалювальний прилад, де задіяно інфрачервоне випромінювання. Він зігріває тверді поверхні і предмети (в тому числі живі), які відбивають тепло і поступово нагрівають повітря в приміщенні.

Хоча інфрачервоні обігрівачі також працюють від електромережі, вони споживають мало енергії. Наприклад, щоб обігріти невелику спальню, достатньо 700 Вт, тоді як масляний радіатор потребує 1500 Вт.

Як працюють керамічні панелі

Сама конструкція досить проста. Нагрівальний елемент прихований між керамічними або керамогранітними плитами, які являють собою унікальні теплонакопичувачі. Поки прилад працює, зовнішні поверхні не тільки віддають, але й акумулюють тепло. Вимкнені теплові панелі остигають дуже повільно, від 2 до 4 годин, і увесь цей час продовжують обігрівати кімнату.

Такий принцип опалення вважається найбільш екологічним. Адже керамічна панель, зроблена з натурального матеріалу, не пересушує повітря і не піднімає вихори пороху. Нагрівається вона максимум до 80°С, що убезпечує від випадкових опіків. Крім того, надійна електро- і гідроізоляція дозволяє експлуатувати ці опалювальні системи навіть в умовах підвищеної вологості (у ванних, басейнах тощо).

Переваги обігрівачів Uden-s

Енергозберігаючі електрообігрівачі UDEN-S – бренд, знаний не тільки в Україні, а й за її межами. Крім можливості заощадити на опаленні та електропостачанні, споживачів приваблюють інші переваги. Вони довговічні – служать щонайменше 25 років. Вони «розумні» – якщо кілька нагрівачів об'єднані в загальну систему опалення, терморегулятори підтримують комфортну температуру в кожній кімнаті без зайвих витрат електроенергії. Вони ергономічні – лише 3,5 см завтовшки, що зберігає дорогоцінний корисний простір.

Ще один вагомий плюс – широкий модельний ряд. Настінні і стельові панелі, теплі плінтуси, сушарки для рушників, квадратні і прямокутні, різних розмірів, текстур і відтінків здатні підлаштуватися під будь-яке просторове рішення і задовольнити найсуворіші технічні вимоги. Їх встановлюють не тільки в приватних будинках і квартирах, а й в офісах, магазинах, ресторанах, клубах, а також в лікувальних і дитячих установах.

Крім суто стаціонарних моделей, випускаються також керамогранітні каміни – «мобільні» підлогові панелі. До них передбачені стійкі ніжки, щоб пересувати камін як заманеться і не побоюватися, що його ненароком переверне дитина або домашній улюбленець. На особливу увагу заслуговують ексклюзивні дизайн-панелі з малюнками. Справжні арт-об'єкти з авторським художнім розписом стають головним акцентом інтер'єру і при цьому дають тепло. Під індивідуальне замовлення створюються керамічні радіатори з фотодруком: можна втілити будь-яку фантазію і нанести логотип компанії, дитячу картинку або власний портрет.

Як визначити необхідну кількість панелей

Всіх, хто планує перейти на альтернативну автономну систему обігріву, природно цікавить, скільки панелей доведеться встановити. Оптимальна кількість розраховується з огляду на площу, обсяг та ймовірні тепловтрати. Так, для опалення 10 кв. м приміщення зі стандартною висотою стелі 2,5 м і добре утепленими стінами, обладнання UDEN-S використовує близько 0,5 кВт електричної потужності. В ідеалі бажано викликати фахівця, який виконає виміри, але точний розрахунок можна безкоштовно отримати на електронну пошту, відправивши план приміщення на адресу виробника info@uden-s.ua.

Легкість монтажу

Автономна система електричного опалення встановлюється швидко, без трудомістких робіт, безладу, бруду та решти незручностей. Адже на відміну від того ж АГВ, вона не вимагає прокладки труб і підключення батарей до газового котла, не згадуючи вже про довгострокові узгодження у відповідних інстанціях. Навіть посилювати існуючу проводку не доведеться – прилади під’єднуються до окремого кабелю, який напряму підключається до електролічильника. Все, що потрібно – це надійно прилаштувати кріплення, навішати панелі і встромити вилки в розетки. Тобто, в умовній трикімнатній квартирі площею 60 кв. м весь процес монтажу триває менше 1 дня.

Де купити, вартість

Всі електро панелі UDEN-S, незалежно від розміру, форми, кольору, дизайну і способу монтажу, можна придбати в інтернет-магазині виробника. Замовлений комплект обладнання надсилається в будь-який населений пункт компанією-перевізником, обраною клієнтом. Крім того, більш ніж в 150 містах і містечках України працюють офіційні дилери. У них можна роздивитися товар «вживу» і купити без зайвих витрат на доставку. Дилерські ціни не відрізняються від заводських, лише в деяких регіонах буває незначна різниця. Однак варто врахувати, що вартість української продукції в країнах СНД або Європи буде істотно вища.

Обираючи енергоефективний керамічний обігрівач, орієнтуйтеся на розміри, потужність, комплектацію, тип, колір і дизайнерське виконання. Найбюджетніша настінна модель UDEN-250 «стандарт» (тобто, сама панель без шнура і вилки) коштує 1 084 грн. А дизайн-обігрівач тієї ж моделі в такій самій комплектації – 1169 грн. Повний комплект обладнання для середньостатистичної двокімнатної квартири площею 50 кв. м (разом зі шнурами, вилками, терморегуляторами, датчиками, дистанційним пультом управління) стане приблизно в 11 000 грн., що майже втричі дешевше, ніж газова система опалення.