Економічне опалення для приватного будинку

Просторий приватний будинок – це життя в гармонії з природою, неспішні зустрічі з друзями, роздолля для дітей, фрукти та овочі з грядки, чисте повітря і м'яка трава...

В реальності утримувати таку «тиху гавань» непросто. Взимку і восени витрати на опалення зростають в геометричній прогресії. І все ж скоротити їх цілком можливо.

Крок перший: утеплюємо будинок

Незалежно від того, який вид опалення ви оберете, насамперед потрібно підрахувати тепловтрати приміщення. Від цього залежатимуть ваші щомісячні витрати на обігрів будинку. Коли тепло максимально затримується всередині, витрати на опалення скорочуються аж до 50%!

Підвал, вікна, двері, перекриття даху та вентиляція – все це ключові точки, через які тепло безцільно виходить за межі будинку.

  • Від 20 до 70% тепла «витікає» через стіни.
  • Невелика щілина у вікні завширшки з сірник не спричиняє особливого дискомфорту для мешканців. Але призводить до втрати 30 м3 теплого повітря на годину!

Якщо ви не хочете оплачувати «обігрів» вулиці, спочатку вирішіть прогалини в термоізоляції: старі вікна замініть на пластикові (або хоча б на нові дерев'яні), утепліть двері, усуньте протяги. Хороші результати приносить зовнішнє утеплення стін. Вклавши гроші в теплоізоляцію зовнішніх стін, ви заощадите і на опаленні взимку, і на охолодженні будинку влітку.

Газ чи електрика?

Як виробники опалювальної техніки, ми проаналізували всі системи, представлені на ринку. Просто порівняйте дані в цій таблиці. Для розрахунку ми брали стандартний будинок площею 100 м2.

 

 

Газовий котел

Котел на дровах

Котел на вугіллі

Конвектори електричні

Котел електричний

Інфрачервоні панелі Uden-S

Монтаж

40-50000 грн.

50-65000 грн.

50-65000 грн.

15-250000 грн.

20000 грн.

25-35000 грн.

Потужність

-

-

-

10 кВт

12-15 кВт

5-8,5 кВт

Витрати на місяць

400-600 м3

2 м3

0,70 т

3000 кВт

3600 кВт

1785 кВТ

Тарифи

6,8 грн./м³ +1,1 грн. (доставка) = 7,9 грн./м

Дрова 850

грн./м³

4000 грн./т

до 3000 кВт – 0,9 грн., від 100 кВт – 1,68 грн. (при зниженому тарифі)

до 100 кВт – 0,9 грн., від 100 кВт – 1,68 грн.

до 3000 кВт – 0,9 грн., від 100 кВт – 1,68 грн. (при зниженому тарифі))

Вартість на місяць

3160 – 4740 грн.

1700 грн.

2800 грн.

4962 грн.

6048 грн.

2500 грн.

Газове опалення

Вартість газу постійно зростає. А необережність з газовими приладами – це поширена причина пожеж. Тому чимало наших клієнтів, що володіють приватними будинками, приймають рішення залишити газ тільки для нагріву води і приготування їжі на кухні.

Якщо ж ви зараз будуєте новий будинок, то можете взагалі не проводити газ і скористатися пільговим тарифом на електрику. А також можна старий будинок або квартиру перевести на повністю автономне електричне опалення. Пільговий тариф до 3000 кВт/год – 90 коп.

Котли

Котли на дровах чи вугіллі обходяться дешевше у порівнянні з газовими опалювальними приладами. Однак монтаж таких пристроїв дуже дорогий. Враховуйте, що вам знадобиться додаткове місце для зберігання палива.

Опалювальні системи на дровах або вугіллі більш трудомісткі з точки зору використання. Їхню роботу потрібно постійно контролювати.

Електричні котли і конвектори

Електричні котли та електричні конвектори коштують порівняно недорого, але витрачають багато електрики. Їхнє використання може бути виправдане лише у випадку, що ви оплачуєте електрику за зниженим тарифом.

Навіть невеликий будинок площею 100 м2, обладнаний конвекторами або котлом, бойлером, іншими базовими побутовими приладами, споживає щонайменше 3600 кВт на місяць.

При монтажі таких систем часто доводиться збільшувати виділену (дозволену) потужність будинку. Конвектори і електричні котли потрібують удвічі більше потужності в порівнянні з інфрачервоними панелями.

Інфрачервоні електричні панелі

Монтаж інфрачервоних панельних обігрівачів дорожчий за установку конвекторів або котлів. Але фактично це найбільш економічні системи. Таблиця показує, що приміщення обігрівається з меншими витратами електрики.

Як вибрати і встановити інфрачервоні панелі?

Для початку треба вирахувати потужність приладів для обігріву будинку загалом і кожної кімнати окремо. Вона залежить від площі, висоти стелі, матеріалу стін і стелі, інших характеристик. Потім разом з вами ми збираємо комплект обладнання з обігрівальних панелей з відповідними параметрами.

Далі – установка. Монтаж системи опалення для будинку площею 100 м2 займає не більше доби.

Окремі обігрівачі зі шнуром і вилкою встановлюються ще швидше – треба тільки закріпити на стіні 4 дюбелі для кожної панелі. 10 хвилин вашого часу – і прилад можна повноцінно використовувати.

Переваги інфрачервоних панелей Uden-S

  • Монтаж можна проводити в кілька етапів. Це дуже зручно, оскільки в великих будинках не всі кімнати використовуються однаково часто.
  • Управління температурою через терморегулятор. Для кожної кімнати –окремий терморегулятор.
  • Панелі виготовлені з екологічних матеріалів. Вони не сушать повітря, не піднімають порох, захищають стіни від утворення цвілі.
  • Пожежна безпека – ви можете надовго залишати панелі увімкненими в мережу.
  • 5 років повної обмінної гарантії.
  • Компактність. Товщина панелей Uden-S- 3 см.
  • Понад 70 варіантів колірного оформлення: однотонні і кольорові моделі, фотодрук і дизайнерські малюнки.